اخذ اقامت استرالیا در سریعترین زمان ممکن با تیم حرفه ای پارسینه صدرا

درباره استرالیا

مشخصات استرالیا (Australia)

نام رسمی: مشترک المنافع

نام های دیگر: جزیره بزرگ، کشور قاره ای

کد اطلاعاتی :AUS

موقعیت جغرافیایی: در نیمکره جنوبی- شرقی، در قاره اقیانوسیه در شرق اقیانوس هند و غرب آرام

پایتخت: کانبرا

شهرهای مهم: سیدنی، ملبورن، بریزبن، پرت، آدلاید

مساحت: ۷۶۸۲۳۰۰ کیلومتر مربع

آب و هوا: خشک تا نیمه خشک در غرب و شرق معتدل و در شمال استوایی

ملیت: سفید پوست

زبان: انگلیسی

خط: لاتین

دین: مسیحیت، مسلمان، بودایی، هندو

پول رایج: دلار سترالیا = ۱۰۰ سنت

روز ملی و تاریخ استقلال: ۲۶ ژانویه (ورود اولین مهاجر اروپایی به استرالیا)؛ ۱/۱/۱۹۰۱ از انگلستان

تاریخ عضویت در سازمان ملل متحد: ۱۹۴۵

نوع حکومت: دولت فدرال پارلمانی تحت حکومت تشریفاتی پادشاه انگلستان، از سال ۱۹۰۱

دیدنی ها: بوتانیغارهای خنولان، کوه کوسیسکو، نقاشی های صخره ای در کوئینزلند

تاریخچه استرالیا:

نخستین ساکنان استرالیا، حدود ۴۲ هزار سال پیش، از جنوب شرق آسیا با این سرزمین وارد شدند و بومیان اصلی این کشور را تشکیل دادند. این مردمان، به بیش از ۲۶۰ زبان و گویش مختلف گفت و گو می کنند. در سال ۱۶۰۶، دریانورد اسپانیایی، تورس (Torres)  از تنگه تورس عبور کرد. سه سال بعد، کوییروس (Queiros) اسپانیایی، نخستین اروپایی بود که از استرالیا دیدن کرد؛ ولی تا زمانی که کاپیتان جیمز کوک (James Cook ) انگلیسی، در اواخر سده هجدهم به استرالیا وارد شد، اروپاییان هیچ اقامتگاهی دراین سرزمین نساخته بودند. در سال ۱۷۸۸ ، گروهی از تبعیدی های انگلیس، اولین اقامتگاه را در محل شهر کنونی سیدنی احداث کردند. در سال ۱۸۲۹، سراسراسترالیا به تصرف انگلیسی ها در آمد. در سال ۱۸۵۱، گروه زیادی برای کشف معادن طلا به استرالیا وارد شدند. در سال ۱۹۰۱، مهاجرنشین های مختلف با هم متحد شدند و ملل مشترک المنافع استرالیا را به وجود آوردند. در سال ۱۹۸۰، بزرگ ترین معدن الماس جهان در استرالیا کشف شد. در سال ۱۹۹۱، پائول کیتینگ (Paul Keating) به پیروزی رسید و نخست وزیر شد. در انتخابات ۱۹۹۳، حزب کارگر، رسیدگی به وضع بومیان اصلی استرالیا بود. در جون همان سال، دادگاه عالی استرالیا با وضع قانون (مابو) به اعمال قانونی که از سال ۱۷۸۸، بومیان را  از حقوق قانونی و هم چنین حق مالکیت زمین منع می کرد، پایان داد. این یکی از مهم ترین تصمیمات قانونی بوده است که از زمان تشکیل دولت استرالیا تا کنون، اتخاذ شده است. در سال ۱۹۹۵، بحثی برای تبدیل نظام حکومتی به جمهوری اوج گرفت و نخست وزیر وقت اعلام کرد قصد دارد تا سال ۲۰۰۱ این کار را انجام دهد. سال ۱۹۹۶-۱۹۹۵، خصوصی سازی شرکت های دولتی اوج گرفت و شرکت هوایی کانتاس، بانک کامن ولث (Commonwealth) و بخشی از سهام شرکت مخابراتی تلسترا (Telstra) به بخش خصوصی واگذار گردید. در سال ۱۹۹۶، با روی کار آمدن جان وینستون هو وارد (John Winston howard)، حزب کارگری جای خود را به حزب لیبرال داد. در اوایل این سال، قانونی برای بومیان تصویب شد که به موجب آن، آنها از حق اجاره زمین برای کشاورزی و معدن داری برخوردار شدند. در سال ۱۹۹۸، حدود ۱۴۰۰ نفر از کارگران بنادر و کشتی رانی، همه کارگران به کار خود برگشتند. در سال ۱۹۹۹، همه پرسی تغییر نظام به جمهوری شکست خورد. بیست و هفتمین بازی های المپیک در سال ۲۰۰۰ در سیدنی برگزار شد که در برنامه افتتاحیه آن، توجه زیادی به بومیان اصلی و روند شکل گیری استرالیا شده بود. در سال ۲۰۰۱، پیتر هالینگ ورث (Peter Hollingworth) اسقف اعظم بریزبن به سمت فرمانداری کل منصوب شد. طی سال های اخیر، دولت استرالیا سیاست سخت گیرانه ای در مورد پذیرش مهاجران اعمال می کند و قوانین سختی علیه مهاجران غیر قانونی اعمال داشته و این امر باعث شده پناه جویان در اردوگاه های پناه دهندگان دست به شورش بزنند و دولت تا کنون چندین بار کشتی های حامل پناهندگان را از سواحل خود بر گردانده است. در سال ۲۰۰۵-۲۰۰۴ دولت استرالیا، ۱۲۳هزار مهاجر جدید پذیرفت که نسبت به ده سال گذشته، چهل درصد افزایش داشته است. شمار زیادی از مهاجران در شهر سیدنی ساکن می شوند و اکثر آنها از کشورهای آسیایی نظیر چین و هند بوده اند.

جغرافیا

استرالیا دارای مساحت ۷,۶۹۲,۰۲۴ متر مربع (۷/۴ برابر ایران) می باشد که این باعث شده از این نظر ششمین کشور وسیع دنیا شناخته شود. کشور استرالیا در نیمکره جنوبی قاره اقیانوسیه و میان اقیانوس آرام و اقیانوس هند و منجمد جنوبی قرار دارد. استرالیا شامل قاره اقیانوسیه، جزیره تاسمانی و تعدادی جزیره کوچک دیگر می باشد. کشور استرالیا به شکل جزیره است و با هیچ کشور دیگری هم مرز نیست؛ ولی نزدیک ترین کشورها به استرالیا، از شمال غربی، اندونزی و از جنوب شرقی، نیوزلند هستند. استرالیا، گینه نو، نیوزلند و برخی از کشورهای کوچک که به صورت جزیره در اقیانوس آرام پراکنده شده اند، قاره اقیانوسیه را تشکیل می دهند. این قاره، کوچک ترین و کم جمعیت ترین قاره جهان است. مرکز استرالیا پست و اطراف آن، مرتفع است.

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۱، استرالیا با ۲۲.۵۴۰.۳۵۵ نفر جمعیت، پنجاه و یکمین کشور پر جمعیت جهان است. از نظر تراکم جمعیت، با ۲۷۷ نفر در هر کیلومتر مربع، در مرتبه دویست و بیست و هفتم جهان است. استرالیا با توجه به وسعتش جمعیت کمی دارد.

پایتخت این کشور کانبرا است. دو شهر مهم این کشور نیز سیدنی و ملبورن می باشد. استرالیا دارای ۲ قلمرو اصلی (سرزمین های شمالی و قلمرو اصلی استرالیا) و ۶ استان به شرح زیر می باشد:

  • نیوساث ولز
  • ویکتوریا
  • وسترن استرالیا
  • تاسمانی
  • ساث استرالیا
  • کویینزلند

اغلب شهرهای بزرگ و مناطق پر جمعیت استرالیا در جنوب شرقی آن واقع شده است. می توان گفت هفتاد درصد جمعیت این کشور، در ده شهر بزرگ آن ـ که اکثرا در دشت ها و سرزمین های حاصل خیز سواحل شرقی و نواحی یرتر سواحل جنوب شرق واقعند ـ زندگی می کنند. متوسط سن جمعیت استرالیا بالا و میزان زاد و ولد در آن، رو به کاهش است؛ زیرا امروزه تعداد بیشتری از زنان، دیرتر ازدواج می کنند و بچه های کمتری دارند. رشد سالانه جمعیت این کشور ۲۰/۱ درصد است.

آب و هوا

یکی از بزرگترین جاذبه های استرالیا آب و هوای معتدل آن است. تغییرات آب و هوایی استرالیا به شدت دیگر قاره ها نیست و این به دلیل احاطه شدن آن توسط دریا است. در استرالیا فصل ها مخالف نیمکره شمالی است. به عبارتی زمانی که در اروپا زمستان است، در استرالیا تابستان است. مطبوع ترین فصل های استرالیا بهار و پاییزند. با داشتن یک پیش آگاهی در مورد آب و هوای این کشور دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در استرالیا را دارند، می توانند برنامه ریزی برای انجام فعالیت های خود داشته باشند.

آب و هوای استرالیا بطور قابل توجهی متأثر از جریان های اقیانوسی می باشد که این موجب خشکسالی های دوره ای در این قاره می شود. این عامل به همراه سیستم کم فشار حاره­ای باعث به­وجود آمدن گردباد در مناطق شمالی استرالیا می شود. بطور کلی نیمی از سرزمین استرالیا نیمه خشک و یا بیابان است. مناطق شمالی استرالیا دارای آب و هوای حاره ای و باران های موسمی و جنوب غربی این کشور دارای آب و هوای مدیترانه­ای و جنوب شرقی دارای آب و هوای گرم می باشد.

میانگین درجه حرارت در استرالیا (به درجه سانتیگراد):

شهرهای عمده زمستان تابستان
آدلاید، جنوب استرالیا ۱۸-۷ ۲۸-۱۴
بریزبن، کویینزلند ۲۴-۱۰ ۲۹-۱۹
کانبرا ۱۶-۰ ۲۸-۱۱
داروین، قلمرو شمالی ۳۳-۲۰ ۳۳-۲۵
هوبارت، تاسمانیا ۱۵-۴ ۲۲-۱۱
ملبورن، ویکتوریا ۱۷-۶ ۲۶-۱۳
پرث، غرب استرالیا ۲۰-۹ ۳۰-۱۷
سیدنی، نیوساث ولز ۲۰-۸ ۲۶-۱۷

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • در استرالیا بیشتر مردم در حاشیه قاره زندگی می‌کنند که سرسبزترین مناطق می‌باشند و کوه‌های استرالیا و جنگل‌های انبوه در آن قرار دارد.

وضعیت اقتصادی

استرالیا کشوری پهناور با آب و هوای متنوع و منابع زیرزمینی سرشار است که با تکیه بر توانمندی های خود در زمینه کشاورزی و دامپروری توانسته است در صحنه اقتصاد بین المللی جایگاه مطلوبی به دست آورد. استرالیا یکی از کشورهایی است که اقتصاد آزاد دارد و متوسط سرانه درآمد در آن از کشورهایی چون انگلستان، فرانسه و آلمان بیشتر است. کانال سوئز سهم مهمی در شکوفایی اقتصاد استرالیا دارد؛ زیرا از این مسیر، مواد اولیه به ویژه پشم و گوشت خیلی راحت تر به بازارهای مهم اروپا راه می یابند. استرالیا یکی از اعضای سازمان تجارت جهانی (WTO) است. پول رایج استرالیا دلار استرالیاست و هر دلار به صد سنت تقسیم می شود.

استرالیا کشور ثروتمندیست با درآمد سرانه ۶۶,۹۸۴ دلاری که پنجمین درآمد سرانه را در دنیا دارد. همچنین نرخ فقر در این کشور بسیار پایین است و از لحاظ اقتصادی دوازدهمین کشور قدرتمند اقتصادی دنیا می باشد. در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ شهر ملبورن نخستین جایگاه از لحاظ بهترین شهر برای زندگی در مجله اکونومیست را به خود اختصاص داد.

در اقتصاد استرالیا صادرات بسیار اهمیت دارد و از این رو استرالیا به چهارمین صادر کننده بزرگ دنیا تبدیل شده است و مهمترین محصولات صادراتی آن گندم، پشم و انرژی (گاز مایع و زغال سنگ) می باشد. استرالیا یکی از کشورهای مهم تولید کننده مواد کانی و فلزی است و منابع سرشار زغال سنگ سیاه و قهوه ای، آهن، نیکل، مس، بوکسیت، ماسه معدنی، منگنز، اورانیوم، الماس، روی، طلا و نقره دارد. استخراج این منابع استرالیا را به صورت یکی از کشورهای اصلی تامین کننده موادخام کانی در آورده است؛ از این رو این کشور در زمینه مواد کانی اساسی، جز نفت خود کفاست. استرالیا بخشی از تولیدات کانی خود را نیز صادر می کند. استرالیا یکی از مهم ترین تولید کنندگان ماسه های معدنی سنگین، مانند روتایل، زیرکان، ایلمنیت و مونازیت است. این کشور، حدود نیمی از کل روتایل جهان، ۶۵ درصد زیرکان، شصت درصد مونازیت و ۲۵ درصد ایمیلنت جهان را تولید می کند. پیشرفت های صنعتی مهم این کشور در زمینه هایی چون آهن، فولاد، فرآورده های نفتی، مواد شیمیایی، کودهای شیمیایی، کاغذسازی، ماشین آلات، ابزار برقی و ساخت دستگاه های الکترونیکی بوده است.

وضعیت سیاسی

استرالیا یک کشور صلح‌جو و آرام است. این کشور هیچ گاه جنگ داخلی را به خود ندیده است یا هیچ گاه در آن کودتای سیاسی به وقوع نپیوسته است و هیچوقت وارد جنگی با کشورهای دیگر نشده است. دولت استرالیا همیشه باثبات بوده است. استرالیا بخشی از جامعه مشترک‌المنافع انگلیس است و ملکه انگلیس به عنوان ملکه استرالیا نیز شناخته می‌شود. فرماندار استرالیا نماینده ملکه انگلیس در استرالیا محسوب می‌شود.

کیفیت زندگی

استرالیا چهارمین کشور از لحاظ بالاترین میزان امید به زندگی (۸۲ سال) پس از ایسلند، ژاپن و هنگ کنگ می باشد. درآمد خالص سالیانه حدود ۳۰۰۰۰ دلار در سال است. همچنین ۷۳% از مردم بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال شاغل هستند. مجموع این عوامل و موارد بسیار دیگر باعث شده تا استرالیا به یکی از بهترین کشورها برای زندگی تبدیل شود.

سبک زندگی

اقتصاد استرالیا بسیار قوی است و از رشد بالایی برخوردار می‌باشد و در آن تورم و نرخ بهره پایینی وجود دارد. استرالیا جمعیت کمی دارد که در یک سرزمین پهناور زندگی می‌کنند و از این رو انباشتگی جمعیت در استرالیا خیلی کمتر از کشورهای دیگر می‌باشد و حتی در شهرهای عمده جمعیت کمی زندگی می‌کنند. در کلیه شهرها آب و هوای تمیز در دسترس است. استرالیا در ۱۱ ناحیه میراث فرهنگی دارد و حدود ۵۸۰۰ ناحیه جنگلی و آبی حفاظت شده دارد.

غذا

از آن جایی که استرالیا یک جامعه چند فرهنگی است، می‌توان به آسانی غذای ملل مختلف را پیدا کرد. در بیشتر شهرهای بزرگ و کوچک سوپرهای مواد غذایی آسیایی و اروپایی را می‌توانید پیدا کنید. همینطور رستوران های متعددی در تمام شهرها وجود دارد: مانند رستوران چینی، ویتنامی، هندی، ترکی و غیره.

مسکن

بیشتر دانشجویان خارجی در استرالیا در آپارتمان‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند. شما می‌توانید در کمپ دانشگاه یا خارج از دانشگاه زندگی کنید.

در دانشگاه ها و بعضی از مدارس حرفه‌ای، خوابگاه های دانشجویی وجود دارد. مزیت اقامت در خوابگاه این است که شما در نزدیکی دانشگاه و سایر دانشجویان زندگی می‌کنید. شما در این خوابگاه ها از اتاق خواب جداگانه برخوردارید، ولی در سایر امکانات مانند حمام، تلویزیون و لباسشویی با دیگران شریک خواهید بود. در سالن‌های غذاخوری بعضی از خوابگاه ها، سه نوبت غذا به دانشجویان ارائه می دهند و در سایر خوابگاه ها آشپزخانه مشترک موجود است که دانشجویان می‌توانند به پخت و پز بپردازند. همینطور برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد (فوق‌لیسانس) آپارتمان‌هایی رزرو می‌گردد که عموماً مبله می‌باشند. دانشجویان خارجی در مدارس معمولاً بصورت شبانه‌روزی اقامت دارند که این برای دانشجویانی مناسب است که خیلی جوان بوده و قادر نمی‌باشند بطور مستقل زندگی کنند. بعضی از خانه‌های شبانه‌روزی اتاقی منحصر به خود شما فراهم می‌کنند اما در سایر خانه‌ها شما مجبور هستید با دیگران شریک باشید.

مسکن اجاره‌ای در استرالیا بسیار راحت، تمیز و امن است. طبق قانون، مالکین اماکن اجاره‌ای باید مسکن خود را تمیز و مرتب نگاه دارند و در آن دسترسی به آب و برق وجود داشته باشد. بیشتر اماکن دارای خطوط تلفن هستند. مالک مسئول پرداخت تعمیرات کلی و ضروری است. طبق قانون، در صورتی که مالک از شما بخواهد خانه‌اش را ترک کنید، می‌بایستی حداقل دو هفته به شما مهلت دهد تا بتوانید مسکن دیگری را پیدا کنید.

– اقامت در خانه:

بعضی از خانواده‌های استرالیایی میزبان دانشجویان خارجی می‌باشند. دانشجویانی که علاقه مند به این نوع اقامت باشند، می‌توانند نزد خانواده‌های استرالیایی زندگی کنند. این حالت، فقط شامل اجاره اتاق است و خودتان مسئول غذا و شست‌وشوی البسه خود می‌باشید؛ یا اینکه بصورت اطاق و غذا می‌باشد که در این صورت خانواده میزبان، غذا و (گاهی اوقات) خدمات شست‌وشوی البسه را فراهم می‌کنند. اقامت در خانواده معمولاً از طریق دانشگاه ها یا کالج‌ها انجام می‌گیرد تا بدین وسیله اطمینان حاصل شود که دانشجویان در خانواده‌هایی اقامت می‌کنند که می‌توانند نیازهای آنها را برآورده سازند. – خانه‌ها، آپارتمان‌ها یا سوئیت‌های اجاره‌ای:

در استرالیا دانشجویان ۱۷ ساله یا بیشتر، غالباً یک سوئیت یا خانه را بصورت اشتراکی اجاره می‌کنند. در خانه‌های اجاره‌ای معمولاً ۲ الی ۴ دانشجو زندگی می‌کنند. در این خانه‌ها، اتاق خواب شما جداگانه است؛ ولی در حمام، آشپزخانه و غیره با دیگران شریک هستید. هزینه اجاره، برق، گاز و تلفن بصورت اشتراکی پرداخت می‌شود.

– اقامت در هتل و مهمانخانه‌ها:

استرالیا هتل‌ها و مهمانخانه‌های مختلفی دارد. این اماکن، اتاق‌هایی را برای اقامت کوتاه‌مدت به شما اجاره می‌دهند که بعد از قطعی‌شدن مسکن مناسب از این اماکن خارج می شوید.

حمل و نقل

شما می‌توانید (برای بار اولی که وارد استرالیا می‌شوید) ترتیب لازم را برای آنکه یکی از کارکنان دانشگاه یا کالج از شما در فرودگاه استقبال کند را بدهید و او شما را به محل سکونت معین‌شده می‌برد. دانشجویانی که نزد خانواده‌های استرالیایی زندگی می‌کنند، معمولاً میزبان در فرودگاه از آنها استقبال می‌نماید.

وسایل حمل و نقل عمومی در استرالیا تمیز، قابل اطمینان و ارزان است. برای مسافرانی که همیشه از وسایل عمومی استفاده می‌کنند، تخفیف ویژه در نظر گرفته می‌شود و برای دانشجویان تمام‌وقت نیز تخفیف‌های بیشتری در نظر گرفته می‌شود. بیشتر کمپ‌های دانشگاهی یا کالج‌ها توسط وسایل نقلیه عمومی قابل دسترسی می‌باشند و تنها چند قدمی با ایستگاه اتوبوس یا ترن فاصله دارند. پرسنل دفاتر دانشجویان خارجی، نقشه‌ها و جداول زمانی حرکت ترن‌ها و اتوبوس ها را در اختیارتان می‌گذارد. بعضی از مراکز آموزشی و تحصیلی، اتوبوس‌های رایگان دارند که دانشجویان را به نزدیک ترین ایستگاه های ترن یا اتوبوس‌های خطوط عمومی منتقل می‌کنند.

دوچرخه:

دوچرخه‌سواری یک روش عامه‌پسند برای رفتن به محل کار یا دانشگاه می‌باشد. شهرهای استرالیا دارای خطوط مخصوص دوچرخه‌ می‌باشند که در این خطوط، دوچرخه‌سواران می‌توانند دوچرخه‌سواری کنند. دانشگاه ها یا کالج‌ها، محل مخصوصی برای قرار دادن دوچرخه دارند.

ماشین:

اگر گواهینامه رانندگی بین‌المللی داشته باشید و این گواهینامه معتبر باشد، می‌توانید با آن در استرالیا به رانندگی بپردازید. اگر بخواهید مدت زیادی در استرالیا بمانید، باید گواهینامه خود را در داخل استرالیا تمدید کنید. یک ماشین دست دوم با وضعیت مناسب حدود ۳۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار استرالیا قیمت دارد. ماشین نو و دست اول از ۱۵۰۰۰ دلار به بالا می‌باشد. ثبت ماشین و بیمه‌نامه شخص ثالث اجباری است و هزینه سالانه آنها حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار استرالیا است.

بهداشت عمومی

استرالیا یک کشور بسیار امنی است که در آن نرخ جرائم بسیار پایین می‌باشد. در بیشتر شهرها، خیابان‌ها تمیز و باز و در شب‌ها بسیار روشن می‌باشد. دزدی و جرائم دیگر بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد و استرالیا قانون سخت گیرانه مواد مخدر و ضد اسلحه را با شدت اعمال می‌کند. استرالیا عاری از بیماری هایی است که گردشگران در سایر کشورها به آن دچار می‌شوند؛ حتی در مناطق گرمسیر استرالیا، بیماری هایی مانند تب زرد و مالاریا دیده نمی‌شود.

خدمات بهداشتی در استرالیا از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد که بر اساس سیستم دولتی بوده و خدمات بهداشتی را برای کلیه مردم مهیا می‌سازد. بیمه پزشکی دانشجویان خارجی (OSHC) هزینه خدمات بهداشتی شما را پوشش می‌دهد. OSHC (بیمه پزشکی) برای کلیه دانشجویان خارجی که به استرالیا می‌آیند، اجباری است. بیشتر دانشگاه های بزرگ استرالیا امکانات پزشکی را در داخل دانشگاه ها فراهم می‌سازند و بعضی از آنها پزشکان متخصص را در خدمت دارند. مدارس و مراکز آموزشی کوچک تر کارکنانی را دارند که در کمک‌های اولیه پزشکی آموزش دیده‌اند. OSHC هزینه‌های ذیل را پوشش می‌دهد:

  • هزینه کامل برای خدمات پزشکی که در بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌شود.
  • ۸۵ درصد هزینه برای خدماتی که توسط پزشک در خارج از بیمارستان ارائه می گردد.
  • قسمتی از هزینه نسخه‌های پزشکی را می‌پردازد.
  • کل هزینه‌های مربوط به حمل اورژانس توسط آمبولانس.

مراکز آموزشی (شامل دانشگاه ها، کالج‌ها و مدارس) کارت عضویت OSHC را صادر می‌کنند که با نشان دادن آن به پزشک می‌توانید از مزایای این کارت استفاده کنید. OSHC همینطور هزینه خدماتی که در بیمارستان‌های خصوصی انجام می‌گیرد را می‌پردازد. همسر دانشجو و فرزندان زیر ۱۸ سال او نیز شامل بیمه درمانی می‌شوند.

زندگی اجتماعی در استرالیا:

مردم استرالیا به خون گرمی و صمیمی‌ بودن معروف هستند. از آن جایی که استرالیا یک کشور چند فرهنگی است، پیدا کردن دوست از کشورها و فرهنگ‌های مختلف آسان است. مراکز آموزشی اقدام به برپایی فعالیت‌های مختلف اجتماعی و ایجاد باشگاه ها می‌کنند تا دوستی بین دانشجویان را ارتقاء دهد. این باشگاه ها برمبنای فرهنگ و زبان، موضوعات آکادمی، موزیک و هنر و غیره قرار دارد. شما حتماً نباید از یک فرهنگ و زبان مشخص باشید تا بتوانید در این باشگاه ها شرکت کنید.

در آغاز ترم‌های تحصیلی، مراکز آموزشی هفته‌ای به نام هفته راهنمایی برپا می‌کنند که در آن شما با محیط و سایر دانشجویان آشنا می‌شوید و درباره خدمات و فعالیت‌های مختلف اطلاعات بیشتری بدست می‌آورید. کافه‌ها، بارها، دیسکوتک ها، تئاتر و سینماهای مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده نمایید. برای ورود به دیسکوتک یا میخانه، سن شما باید بالای ۱۸ سال باشد.

مراکز آموزشی مشاورانی دارند که می‌توانند به دانشجویانی که دچار مشکلات شخصی هستند (مانند آنهایی که دلتنگ کشورشان هستند یا دچار تضادهای فرهنگی و غیره شده اند) کمک‌های زیادی کنند.

خیلی از دانشجویان خارجی که برای تحصیلات به استرالیا می آیند، از رفتار دوستانه استرالیایی‌ها خیلی تعجب می کنند. از نظر استرالیایی‌ها تنوع فرهنگی بخشی از هویت ملی آنها را تشکیل می دهد. کشور از سهمی که فرهنگ‌های دیگر در پیشرفت آن داشته است، بهره زیادی می‌برد. مردم استرالیای امروزی از بیش از ۱۴۰ کشور مختلف می‌آیند. حدود ۲۳ درصد استرالیایی‌ها در سایر کشورها به دنیا آمده‌اند و ۲۵ درصد دارای پدر یا مادر خارجی هستند و ۱۵ درصد به زبانی به غیر از زبان انگلیسی در خانه صحبت می‌کنند. همه کسانی که در استرالیا زندگی می‌کنند، در مقابل قانون برابر هستند و طبق قانون، زنان حق برابر با مردان دارند.

هزینه های زندگی (Costs of living in Australia)

دانشجویان خارجی بطور متوسط سالانه ۱۱۲۰۰ دلار کانادا هزینه می‌کنند. این هزینه در قیاس با هزینه در کشورهای انگلیس و آمریکا بسیار ارزان می‌باشد. رقم فوق (۱۱۲۰۰ دلار) شامل هزینه مسکن، غذا، لباس، سوخت، برق، تلفن و سایر هزینه‌های زندگی است. شهریه دانشگاه بصورت مجزا محاسبه می‌گردد.

هزینه های زندگی در استرالیا نسبت به تحصیل در آمریکا یا انگلستان بسیار کمتر است و این کمتر بودن هزینه ها موجب مقرون به صرفه بودن تحصیل در استرالیا با یک نرخ زندگی مناسب نسبت به دیگر کشورهاست. دانشجو بایستی حداقل مبلغ ۱۸۰۰۰ دلار استرالیا را به عنوان هزینه های زندگی خود در استرالیا کنار بگذارد. هزینه های زندگی بسته به شهر محل تحصیل و کیفیت زندگی دانشجو متفاوت خواهد بود.

استرالیا از سطوح عالی رفاهی و هزینه های مناسب زندگی بهره مند است. انتخاب شما برای مکان تحصیلی خود، خواه در یک شهر بزرگ و یا نواحی اطراف شهری و همچنین الگوی زندگی شخصی شما، سطح نهایی هزینه های شما را تعیین می نماید.
شرایط مختلفی برای مسکن و سکنی گزیدن دانشجویانی که در استرالیا تحصیل می نمایند، وجود دارد. بسیاری از دانشگاه ها و دانشکده ها دارای مراکز اقامتی برای دانشجویان هستند که امکانات خواب، آسایش و خوراک دانشجویان را فراهم می آورند.
دانشجویان می توانند در صورت تمایل، آپارتمان و یا خانه ای را اجاره نمایند که معمولا این کار به صورت اشتراکی با چند دانشجوی دیگر انجام می پذیرد.
بسیاری از دانشجویان حداقل برای چند ماه اول ترجیح می دهند که با خانواده های استرالیایی اقامت گزینند. به این نحوه اقامت، ”  اقامت در منزل” می گویند که در آن، اتاق و غذای شخص در نظر گرفته شده است.

هزینه ها و امکان انتخاب هر روش در نقاط مختلف استرالیا متفاوت می باشد. بسیاری از مؤسسات آموزشی در استرالیا، شخصی را به عنوان افسر مسئول برای کمک در امر انتخاب مکان زندگی در نظر می گیرند تا بتوانند به دانشجویان در امر انتخاب مسکن و مکان زندگی در داخل و یا در نزدیکی مؤسسه آموزشی کمک نمایند.

هزینه های در نظر گرفته شده زیر تخمینی می باشند:

  • هم خانگی با خانواده های استرالیایی همراه با خوراک روزانه: ۱۱۰ – ۲۷۰  دلار استرالیا در هفته
  • مسافر خانه و اقامت گاههای موقت برای دانشجویان: ۱۳۵ – ۸۰  دلار استرالیا در هفته
  • هم اتاقی با دانشجویان دیگر: ۱۶۰ – ۵۰ دلار استرالیا در هفته
  • اجاره خانه و یا اتاق: ۳۵۰ – ۷۰ دلار استرالیا در هفته
  • خوابگاه دانشگاه: ۲۵۰ – ۸۰ دلار استرالیا در هفته
  • پانسیون شبانه روزی (هزینه های ثبت نام منظور نگردیده اند): ۱۱۰۰۰ –۸۰۰۰ دلار استرالیا در سال

آپارتمان های دانشگاه، کالج های اقامتی و ساختمان های قابل سکونت مرتبط با مؤسسه آموزشی (که شامل همه امکانات زندگی و غذا نیز می باشند)، ممکن است در اختیار دانشجویان تمام وقت با هزینه مناسب قرار گیرد.
بهرحال تعداد درخواست ها برای برخورداری از این مراکز بسیار بالاست و این درخواست ها باید توسط مؤسسه آموزشی مرتبط ارزیابی گردد.

هزینه های تحصیل در استرالیا (Costs of Study in Australia)

شهریه ها بر اساس دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه و کیفیت آموزشی، رشته و مقطع تحصیلی و بسیاری عوامل دیگر متفاوت می باشد. دانشجویان بین المللی بایستی شهریه دانشگاه را قبل از شروع به تحصیل بپردازند.

شهریه تحصیلی دوره کارشناسی در استرالیا برای رشته هایی مانند حقوق، اقتصاد و بازرگانی سالانه از ۱۵۰۰۰ تا ۳۰.۰۰۰ دلار و برای رشته هایی مانند مهندسی، علوم پایه، دندانپزشکی، پزشکی و پیراپزشکی و در واقع رشته هایی که واحدهای آزمایشگاهی دارند، سالانه از ۲۲۰۰۰ تا ۵۵۰۰۰ دلار می باشد.

در دوره کارشناسی ارشد هزینه های تحصیل در استرالیا سالانه بین ۲۰.۰۰۰ تا ۳۷.۰۰۰ دلار می باشد. این شهریه ها می تواند بر اساس رشته و … مقداری با این مبلغ متفاوت باشد.

هزینه تحصیل در استرالیا برای مقطع دکترا به اضافه هزینه های مربوط به دیگر امکانات آموزشی مانند کتاب و … سالانه حدود ۱۵.۰۰۰ تا ۴۰.۰۰۰ دلار استرالیاست.

هزینه دانشگاه بسته به رشته و مقطع، به ازای هر ترم بین ۱۲۰۰۰ ـ ۸۰۰۰ دلار متغیر است. البته دانشگاه های معتبر ارزان تری هم ممکن است پیدا کنید که مورد تأیید وزارت علوم ایران نیز هستند.

هزینه خوابگاه های دانشگاه بالاست؛ به همین دلیل، اکثر دانشجویان مجرد اتاقی را در یک خانه با چند دانشجوی دیگر شریک می شوند که هفته ای بین ۱۷۰ ــ ۱۰۰ دلار هزینه دارد. اجاره سوییت در هفته بین ۲۵۰ ـ ۱۸۰ دلار و برای هر اتاق خواب اضافه معمولا بین ۵۰ ـ ۴۰ دلار به اجار هفتگی اضافه می شود.

بطور متوسط برای هزینه خورد و خوراک به ازای هر نفر در هفته ۱۲۰ ـ ۸۰ دلار باید در نظر گرفت.

هزینه رفت و آمد بستگی به فاصله محل اقامت تا دانشگاه دارد و بطور معمول در حدود روزی  ۷ ـ ۵ دلار است.

دانشجویان خارجی می توانند برای اسکالرشیپ (بورسیه شدن) اقدام کنند.

توضیح: همه دانشجویان باید مدارک خود را به “اینترنشنال آفیس” دانشگاه ها بفرستند. معمولا مهلت ارسال مدارک برای ترم مارچ تا اواخر ماه ژانویه و برای ترم جولای تا اواخر ماه می است.

شهریه های دانشگاه ها بر اساس دلار استرالیا در نظر گرفته شده اند. این شهریه ها بر اساس نوع رشته دانشگاهی انتخاب شده و مرکز آموزشی در نظر گرفته شده، متفاوت می باشند.
هزینه های در نظر گرفته شده زیر، تنها برآوردی از شهریه ها بطور تخمینی بوده و جهت اطلاع از هزینه های واقعی توصیه می شود با مؤسسات آموزشی در نظر گرفته شده تماس حاصل نمایید.

دانشگاه ها:
تحصیلات پایه
۱۴۰۰۰ – ۹۰۰۰ دلار استرالیا در سال

لیسانس
۱۶۵۰۰ – ۱۰۰۰۰ دلار استرالیا در سال

مراحل تحصیلی بعد از لیسانس

Graduate Certificate: ۱۶۰۰۰ – ۹۰۰۰ دلار استرالیا در سال
Graduate diploma:    ۱۸۰۰۰ – ۱۱۰۰۰ دلار استرالیا در سال
فوق لیسانس ـ دکتری
۱۸۰۰۰ – ۱۱۰۰۰ دلار استرالیا در سال

آموزش های فنی و حرفه ای
۱۸۰۰۰ – ۵۵۰۰ دلار استرالیا در سال

مدارس:
ابتدایی و راهنمایی
۱۱۰۰۰ – ۵۰۰۰ دلار استرالیا در سال
دبیرستان
۱۳۰۰۰ – ۶۰۰۰ دلار استرالیا در سال
دوره های آموزش زبان انگلیسی
۱۳۵۰۰ – ۳۵۰۰ دلار استرالیا در سال

هزینه های تحصیلات عالی در استرالیا برای دانشجویان در مقایسه با سطوح مشابه در انگلستان و ایالات متحده، بسیار مناسب و مطلوب می باشد.

اماکن مذهبی

بیشتر دانشگاه ها و کالج‌ها محل مخصوص برای عبادت دانشجویان دارند که آنها می‌توانند در این مکان‌ها به عبادت بپردازند. در شهرهای کوچک و بزرگ استرالیا، مکان‌هایی برای عبادت پیروان مذاهب مختلف وجود دارد مانند: مسلمانان، بودایی‌ها، مسیحیان و غیره.

کار در حین تحصیل

استرالیا نرخ بیکاری پایینی (۴/۶ درصد) دارد که از سال۱۹۹۷ بطور پیوسته در حال کاهش است. شما می‌توانید از طریق دانشگاه یا مدارس حرفه‌ای که در آن مشغول تحصیل هستید یا از طریق روزنامه‌های محلی، وب‌سایت یا آژانس‌های کاریابی، کار مناسب را پیدا کنید. توصیه می شود تا بعد از اتمام ترم اول تقاضای کار نکنید. چون تا آن زمان به خوبی از برنامه‌های تحصیلی خود مطلع شده‌اید و می‌دانید که چند ساعت می‌توانید کار کنید.

نوع کارهایی که می‌توانید در حین تحصیل به آن بپردازید، شامل: کار در فروشگاه بعنوان کارمند، کمک در آشپزخانه، پیشخدمت در رستوران و غیره است. دانشجویان مدارس حرفه‌ای و دانشگاهی قادر خواهند بود در زمینه تحصیلی خویش کارهای کوتاه مدت پیدا کنند و این به ویژه در تعطیلات تحصیلی امکان‌پذیر است.

دانشجویان خارجی در استرالیا می‌توانند درحین تحصیل تا ۲۰ ساعت در هفته کار کنند و در هنگام تعطیلات می‌توانند بصورت تمام وقت (۴۰ ساعت در هفته) کار کنند. بعضی از دانشجویانی که در رشته دکتری تحصیل می‌کنند، می‌توانند بدون محدودیت زمانی کار کنند. جهت اخذ اجازه برای کار، باید تقاضای خود را به اداره مهاجرت و امور چند فرهنگی استرالیا بفرستید و این کار را تنها بعد از شروع تحصیلات در دانشگاه ها یا کالج می‌توانید انجام دهید. اعضای خانواده دانشجو نیز می‌توانند برای ۲۰ ساعت در هفته کار کنند.

همه دانشجویان سطح لیسانس و فوق لیسانس از نوع اول و دوم و همراهانشان (شامل همسر و فرزندان) می توانند در طول ترم، هفته ای ۲۰ ساعت و در طی تعطیلات ترم ۴۰ ساعت در هفته کار کنند.

دانشجویان دوره فوق لیسانس از نوع سوم و دکترا در طول ترم، هفته ای ۲۰ ساعت و در طی تعطیلات ترم ۴۰ ساعت و همراهان آنها در تمام طول سال بصورت تمام وقت، یعنی ۴۰ ساعت در هفته، اجازه کار دارند.

ویزای دانشجویی، اجازه کار تا بیست ساعت در هفته در طول زمان تحصیل و کار تمام وقت در طول دوران تعطیلات را به دانشجویان می دهد. درآمدی که دانشجویان در حین کار پاره وقت بدست می آورند، تنها به عنوان کمک هزینه معاش در نظر گرفته شده و به هیچ عنوان دانشجویان قادر به پرداخت شهریه و هزینه تحصیلی خود و یا هزینه های زندگی با این در آمد نمی باشند. اجازه کار بعد از شروع تحصیلات در استرالیا به دانشجویان داده خواهد شد.
کارفرمایان از دانشجویانی که در استرالیا تحصیل نموده اند، به عنوان افرادی با تفکر مستقل و استراتژیک و مسلط به زبان انگلیسی نام می برند.

دانشگاه ها به طور معمول طی دو ترم آموزشی در هر سال برنامه ریزی شده اند و این سال تحصیلی از اواخر فوریه شروع گردیده و تا اواخر نوامبر ادامه می یابد.
ترم آموزشی تابستانی نیز جهت ایجاد تسهیلات بیشتر برای دانشگاه ها و دانشجویان ارائه شده و طبیعتا منجر به کوتاه تر شدن دوره آموزشی دانشگاهی و فارغ التحصیلی می گردد.

 

جدول ایالات و قلمروهای استرالیا

ردیف ایالت نوع مرکز
۱ کوینزلند (Queens Land) ایالت بریزبن (Brisbane)
۲ نیوساوت ولز

 

(New South Wales)

ایالت سیدنی (Sydney)
۳ استرالیای جنوبی

 

(South Australia)

ایالت آدلاید (Adelaide)
۴ استرالیای غربی

 

(Western Australia)

ایالت پرث (Perth)
۵ ویکتوریا (Victoria) ایالت ملبورن (Melbourne)
۶ تاسمانی (Tasmania) ایالت هوبارت (Hobart)
۷ Ashmore and Cartier Islands خارجی West Islet
۸ Australian Antarctic Territory خارجی Maw son Station
۹ Christmas Island خارجی Flying Fish Cove
۱۰ Cocos (Keeling) Island خارجی West Island
۱۱ Coral Sea Islands Territory خارجی Willis Island
۱۲ Heard Island and McDonald Island خارجی Atlas Cove
۱۳ Norfolk Island خارجی Kingston
۱۴ منطقه شمالی

 

(Northen Territory)

قلمرو داروین Darwin
۱۵ منطقه پایتخت

 

(Capital Territory)

قلمرو کانبرا Canberra
۱۶ Jervis Bay Territory قلمرو Jervis Bay Village

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

مطالب مرتبط